Jasne że możliwe. Organizm magazynuje nadmiar spożytych kalorii, więc jeśli w ciągu jednego tygodnia zjadłeś o 7 -15 tys. kcal ponad bilans, to spokojnie mogłeś zyskać 1, 1,5, a nawet 2 kh czystego tłuszczu. Oprócz tego załapałeś na pewno sporo wody, więc nie dziw się że w boczkach Ci przybyło. Czas wziąć się do roboty i pomęczyć się jakiś czas na [...]
[...] (aeroby lub interwały), które napędzą Twój metabolizm i przyspieszą redukcję tłuszczu. Warto również wspomóc się spalaczem tłuszczu, który przyspieszy metabolizm, usunie nadmiar wody podskórnej z organizmu, a co ważne zmniejszy uczucie łaknienia, co w trakcie redukcji wagi jest niezwykle ważne, gdy jedzenia i kalorii jest zdecydowanie mniej. [...]
Z Twojego opisu wynika, że masz typową budowę tzw. gruszki. Czyli mocniej zbudowany dół w porównaniu z górą. Jeśli widzisz nadmiar tkanki tłuszczowej na dolnych partiach ciała, możesz wprowadzić umiarkowany deficyt kaloryczny, choć przy 1800 kcal nie ma co wariować. Sugerowałabym jednak skupić się bardziej na treningu siłowym. Mam tu na myśli [...]
[...] mamie, że olej lniany ma (w przybliżeniu) tyle samo kcal co masło czy inne tłuszcz. To tak samo jakby zakazała Ci dodawać masła do jajecznicy. Poza tym warto pamiętać, że to nadmiar jedzenia/ kcal tuczy, a nie konkretny produkt spożywczy. Jeśli olej lniany będzie ujęty w Twoim bilansie kalorycznym, to z pewnością wpłynie on korzystnie na Twoje [...]
Ja 6 lat boks tajski, 2 lata MMA. Siłkę bardziej jako dodatek traktuje. Dlatego też moje wyniki siłowe w trójboju są marne... Generalnie starsznie ciężko nabrać mi masy przez tak duży nadmiar ruchu. Moje spalanie spoczynkowe to 2500 tys. kcal...
[...] cele. Twój typ sylwetki (mezomorfik itp), nie ma nic do tego jakie kroki powinieneś obrać aby zbudować bardziej atletyczną sylwetkę. Na samym początku, jeżeli masz nadmiar kilogramów, a po rozmiarze pasa widać, że niestety tak jest, to należy je zrzucić zanim zacznie się próbę budowania jakiejkolwiek masy. Im maż niższy poziom tkanki [...]
Witaj Tak naprawdę przyczyn słabego apetytu może być wiele. Często w lato, podczas upałów nie chce się jeść i to normalne, że w tym okresie nie chce spożywać takich ilości pokarmu jak w zimę. Co wtedy robić ? Można bazować na większej ilości owoców bądź robić sobie shejki na bazie jogurtów, owoców, odżywki białkowej lub węglowodanowej. Zawsze [...]
[...] i nie możemy powiedzieć, że któryś produkt nas tuczy. Dlaczego ? Pamietajmy, iż tkankę tłuszczową zdobywamy kiedy w naszej diecie jest zbyt duża podać kalorii. W efekcie nadmiar jedzenia lokuje sie w tłuszcz zapasowy. Zatem logiczny wydaje się wniosek, iż to ilośc decyduje o tym czy tyjemy a nie sam produkt. Jeśli nasza dieta będzie oparta na [...]
Skoro nie dasz rady zjeść więcej węglowodanów lub ich jedzenie powoduje jakieś problemy, to daj tłuszcze. Bardziej chodzi o nadmiar białka, kasze, ryże itd mają swoje białko i ciężko mi podbić dobrym źródłem ww pomijając owoce, które i tak już są wysoko w bilansie kcal.
[...] Nie ma co ukrywać, że nie masz za dużo masy mięśniowej i jak jeszcze pociągniesz redukcję zostanie z Ciebie niewiele, ale jak dla mnie to sensowna opcja, a jak zredukujesz nadmiar to wówczas lekka nadwyżka kaloryczna i stopniowe budowanie masy mięśniowej. Nie napisałeś jak się odżywiasz ale rozumiem, że skoro redukujesz to robisz to w sposób [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
Otyłość jest niestety chorobą, która zbiera coraz więcej żniwa w naszych czasach. Sporo osób ma problem z nadmiarem tkanki tłuszczowej, a co gorsza spora część z nich nie widzi w tym problemu i nie robi nić, aby się go pozbyć. Nadmiar tłuszczu w naszym organizmie może być przyczyną wielu chorób, np. insulinooporności, cukrzycy, czy zmian [...]
[...] 150 g węglowodanów i 220 mg witaminy C). Mogą ją stosować (zawsze tylko jeden raz w tygodniu) zarówno osoby z nadciśnieniem jak i zupełnie zdrowe. Wypłukuje z organizmu nadmiar sód i powoduje wyraźny spadek ciężaru ciała. Jest więc również wskazana dla osób z nadwagą. Przykład I I śniadanie: przecier brzoskwiniowy, sok jabłkowy II [...]
Tkanka tłuszczowa bez wątpienia jest udręką dla wielu osób, z uwagi na powszechne przekonanie, iż nie jest ona atrakcyjna, a w dodatku nadmiar jej przyczynia się do powstawania wielu chorób cywilizacyjnych. Z reguły odkłada się ona na brzuchu, udach, czy nogach. Niektóre osoby jednak mają z nią problem również na twarzy. Co w takiej sytuacji [...]
co ty piszesz ?? czyli jak bede jadł np 4 g bialka na kg masy ciala to bede chudł ?? cos ci sie pomysliło, białko pomaga w reduckji ale i tak posiada kcal wiec i tak jego nadmiar zostanie zamieniony w tluszcz i sie odłozy, dodatkowo ten nadmiar bedzie ci obciazac organizm
[...] więc może również działać przeciwnowotworowo i spowalniać procesy starzenia się. Zalecenia dotyczące spożycia jaj są różne, nie musimy się jednak obawiać o ich nadmiar jak się do niedawna uważało. Jaja to skarbnica wartości odżywczych, doskonałe uzupełnienie diety w białko i tłuszcze. Więcej na temat jajek i ich wartości [...]
Cytryna w 100g / 31 mg wit. C ( 28 kcal) Dla porównania najwięcej: - Czarna Porzeczka 177 mg /100 g ( 82 kcal ) - Truskawki 60 mg /100 g ( 35 kcal ) - Pomarańcza 35 mg /100 g ( 36 kcal ) Dzienne zapotrzebowanie człowieka na witaminę C wynosi: 75-100 mg. Nadmiar witaminy C jest wydalany przez nerki; w przypadku [...]
Jajko to jedno z najłatwiej dostępnych źródeł pełnowartościowego białka. Swego czasu owiane było złą sławą kiedy to powszechna była teoria, że ich nadmiar w diecie zwiększa poziom cholesterolu. Do tej pory często padają pytania czy jedząc jajka codziennie nie wyrządzamy sobie krzywdy. Na szczęście coraz rzadziej i bardzo dobrze, bo nie ma ku temu [...]
Jajko to jedno z najłatwiej dostępnych źródeł pełnowartościowego białka. Swego czasu owiane było złą sławą kiedy to powszechna była teoria, że ich nadmiar w diecie zwiększa poziom cholesterolu. Do tej pory często padają pytania czy jedząc jajka codziennie nie wyrządzamy sobie krzywdy. Na szczęście coraz rzadziej i bardzo dobrze, bo nie ma ku temu [...]
[...] czy gazy. W tym celu warto zaobserwować, co dokładnie jadasz i który produkt może powodować tego typu problemy. Z reguły są to najczęściej: - nabiał (laktoza), - gluten, - niedobór lub nadmiar błonnika, - zbyt mała ilość płynów, - surowe warzywa, - problemy chorobowe (celiakia, Candida, SIBO). /SFD/2018/2/20/79f668f3c5624b7ea4e7d93986baeffa.jpg
[...] przyczyn wielu poważnych chorób jest w obecnych czasach niezmiernie istotna dla sporej części osób. Często są chęci, ale nie bardzo wiemy, co należy zrobić, aby ten nadmiar tkanki tłuszczowej udało nam się spalić w jak największym stopniu. Wszędzie słyszymy, że wystarczy dieta i treningi, a efekty będą widoczne z tygodnia na tydzień i [...]